ZEMLJIŠČE OB POTOKU

IDEJNA ZASNOVA ZA MODERNO ENODRUŽINSKO HIŠO

UMIRJENA LOKACIJA OB ROBU NASELJA

KOMUNALNO UREJENO ZEMLJIŠČE

ENOTNO OBLIKOVANO NASELJE

ZAZIDLJIVA ZEMLJIŠČA Z IDEJNO ZASNOVO

Mirko lokacija, kjer se nahajajo parcele za enodružinske hiše, je idilična iz več razlogov – obdaja jo urejeno naselje modernih družinskih hiš, v neposredni bližini je na voljo vsa potrebna infrastruktura, Ljubljana je hitro in dobro dostopna. Prav posebna prednost pa je urejen in reguliran potok Mlinščica na zahodni strani parcel, do katerega ima vsaka hiša lasten dostop vzdolž celotnega zemljišča.

Naselje Mlinščica bo v skladu s prostorskim aktom občine Domžale v celoti enotno oblikovano, zato smo pripravili idejne zasnove za vse tri enodružinske hiše na parcelah ob potoku. Kreativni proces in oblikovanje izjemnih idejnih zasnov smo zaupali priznanemu arhitekturnemu biroju Gartner Arhitekti, ki je projektiral tudi enote dvojčkov.

Monumentalnost, sodobni materiali, velik odprt bivalni prostor, razgibane linije streh, predvsem pa stalen neposreden stik z vrtom in potokom Mlinščica so značilnosti, pa tudi glavne prednosti treh prav posebnih enodružinskih hiš.

Naprodaj sta dve zazdiljivi zemljišči, obe sta udobni in veliki, kar dopušča možnost oblikovanja prostornih hiš. Prav tako pa zaradi izjemne posebnosti, kot je potok na robu parcel, ponujata priložnost za oblikovanje objekta, ki bo še desetletja zagotavljal sodoben in privlačen izgled ter ustvarjal dodano vrednost za lastnike.

Zemljišče H1
PRODANO

Velikost zemljišča: 776 m2

Velikost hiše po idejni zasnovi: 330 m2

Gartner Arhitekti o idejni zasnovi H1:

Zasnova hiše H1 izhaja iz posebnosti prelepe lokacije ob potoku. Hišo smo zasnovali v obliki črke L, s tem ujeli sončne žarke od jutra do večera, hkrati pa ustvarili intimen zunanji ambient brez nezaželenih pogledov. Koncept “arhitekture zidov”, ki spremlja vse hiše naselja Mlinščica, deli hišo na dva diametralno nasprotna si dela.

Neprekinjen zid proti ulici je intimen, tih in eleganten. Predstavlja kuliso ulice, na katero se tekom dneva rišejo sence zelenja in ritma ulice, ki jo ustvarja pot sonca.

Prav nasprotno, na vrtni strani ustvarjamo največjo možno povezanost z vrtom in naravo, hkrati pa občutek varnega zavetja doma s premišljenim kombiniranjem velikih steklenih površin in visokih monolitnih zidov iz vidnega betona, ki definirajo bivalne prostore hiše H1. Kot subtilni beli nizi usmerjajo poglede proti zasebnemu, ozelenjenemu delu parcele ob potoku in podpirajo razgibano leseno streho.

Pri snovanju notranjega prostora smo veliko pozornosti posvetili natančni postavitvi štirih zidov, ki ločujejo prostore. Zamiki zidov onemogočajo, da bi prostor postal transparenten. S tem obdrži skrivnostnost, ki neti domišljijo in čustva.

Prostor smo dodatno razgibali tudi v vertikalni smeri. Vsak del bivalnega prostora s tem dobi poseben karakter. Udobna kuhinja se razširi v dvovišinski prostor jedilnice s pogledom na galerijo in SPA v nadstropju, medtem ko dnevna soba najde dodatno višino v poglobitvi dela prostora, s tem pa ustvarjamo udobno zavetje ravno tam, kjer je to najbolj potrebno.

Kontakt

Zemljišče H3
PRODANO

Velikost zemljišča: 816 m2

Velikost hiše po idejni zasnovi: 297 m2

Gartner Arhitekti o idejni zasnovi H3:

Zasnova hiše H3 preizkuša mejo med arhitekturo in umetniško skulpturo. Kako izkoristiti največji del čudovite lokacije ob potoku, omogočiti visoko stopnjo zasebnosti in bivanjsko izkušnjo na najvišjem nivoju? Uganko smo rešili s premišljeno kompozicijo štirih monolitnih zidov in velikih steklenih sten na vrtni strani hiše, ki ustvarjajo preplet notranjega in zunanjega prostora. Zidove v celoto povezuje razgibana lesena streha. Tvori se prelep zelen atrij, ki poveča občutek intime notranjih prostorov in briše meje med zunanjim in notranjim ambientom.

Na ulični strani je hiša H3 izjemno elegantna in kot takšna skladna z ostalimi hišami novega naselja. Definira jo neprekinjen zid, ki predstavlja kuliso, na katero se tekom dneva rišejo sence zelenja.

Notranji prostor, ki se vije okoli atrija, je členjen v vseh smereh. Njegova posebnost je velika dnevna soba, ki se odpira do strehe in komunicira z nadstropjem preko galerije.

Z arhitekturo oz. skulpturo, ki omogoča vstop svetlobe in senc v osrčje bivalnih prostorov, premišljenimi ambienti, jasnim konceptom “arhitekture zidov” in maksimalno izkoriščenimi naravnimi danostmi parcele, poskušamo pozitivno vplivati na dobre odnose, delo, počutje in zdravje bodočih lastnikov hiše H3.

Kontakt

IDEJNA ZASNOVA ZA ENODRUŽINSKE HIŠE

Tlorise objektov je mogoče prilagajati in manjšati, vendar pa večja odstopanja od usklajenih arhitekturnih bistvenih zahtev ne bodo mogoča. To velja zaradi zahteve po enotnem oblikovanju naselja. Enotno oblikovanje bo nujno predvsem v pogledu proti novi cesti in ureditvi mej, tipu in predvideni delitvi segmentov ograj med mejaši ter izbora tipa in barv zaključnih materialov fasade. Zato smo se odločili, da ob prodaji zemljišča zajeto v ceni zemljišča ponudimo tudi kakovostno IDZ dokumentacijo, ki kupcu omogoča vpogled v možnosti, ki se ponujajo. Hkrati pa se objekt v arhitekturnih okvirjih lahko prilagodi individualnim potrebam in željam.

Idejna zasnova, prikazana na tej strani, je pripravljena z mislijo na investitorje, ki imajo radi velike in odprte prostore. Z njo želimo pokazati, kako impresiven objekt je mogoče umestiti na to lokacijo. Priporočamo nadaljevanje priprave projektne dokumentacije s priznanim birojem Gartner Arhitekti, odločitev pa je seveda v domeni kupca.

Bodoči lastnik parcele bo sam zagotovil projektno dokumentacijo od vključno projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja naprej.

Parceli bosta prodani kot komunalno urejeni, vendar brez poravnanega komunalnega prispevka. Investitor je pripravljen sprejeti ločen dogovor o izgradnji hiš do 3. podaljšane faze, kar bi ob vzporedni gradnji vseh treh hiš zagotovo bilo smotrno za vse investitorje.